PİYASA VERİLERİ

Son Değer

Değişim

*Veriler, 15 dakika gecikmeli olarak gelmektedir. Borsa İstanbul seans saatleri içerisinde veriler temin edilmekte olup Borsa İstanbul'un kapalı olduğu gün ve saatlerde son işlem gününün kapanış verisi yansıtılmaktadır.

BIST 100

Loading
Gedik Yatırım'da Hesap
Açmak Çok Kolay!

İstediğiniz yerden, istediğiniz zaman şubeye gitmeden, beklemeden görüntülü görüşme ile kolayca hesap açabilirsiniz.

2016 Strateji Raporu

2016 Strateji Raporu

Yayınlanma Tarihi: 12.01.2016

Sermaye Piyasaları’nın çeyrek asırlık tecrübesi, köklü yatırım kuruluşu Gedik Yatırım, sürdürülebilir, şeffaf ve yenilikçi hizmet anlayışıyla Borsa İstanbul Pay Piyasası’nda 125,9 milyar TL işlem hacmi ve yüzde 6,8 pazar payı ile 2015’in ilk 11 ayını, banka kökenli olmayan yatırım kuruluşları arasında birinci sırada tamamladı.

Yenilikçi yatırım enstrümanlarıyla, sermaye piyasalarında yaşanan değişime öncülük eden Gedik Yatırım, yeni ürün ve hizmetlerini 2016’da da müşteri ihtiyaçları doğrultusunda pazarlama ve teknolojiyi birleştirerek geliştirmeye devam ediyor.

Çeyrek asırlık tecrübesiyle Sermaye Piyasalarının en köklü kurumlarından olan Gedik Yatırım, 25. kuruluş yılı olan 2016 için özel olarak hazırlamış olduğu ve piyasalardaki risk ve fırsatların detaylı olarak incelendiği strateji raporunu yatırımcılarla paylaştı.  Sağlıklı yatırımlar için verimli ve objektif değerlendirmelerin önemli olduğu altı çizilen raporda, 2016 yılında sıkılaştırıcı önlem alan ülkelerle genişleme ihtiyacı olan ülkeler arasındaki ayrışmanın devam edebileceği, Türkiye’de ise fiyat istikrarı ve büyüme konusundaki dengenin önemli olduğu belirtildi.

Banka kökenli olmayan yatırım kuruluşları arasında en geniş şube ağına sahip Gedik Yatırım’ın, devam ettirdiği performansının temelinde yatırımlara güvenli bir gelecek sağlamak için her türlü piyasa koşulunda fırsat yaratabilecek özel ürün ve hizmetler geliştirme anlayışı yatıyor. Gedik Yatırım 2015 yılında yatırımcılar tarafından ciddi bir beğeni ve taleple karşılaşan Gedik Universal ve Gedik Private olmak üzere iki yeni hizmet geliştirerek, bu yeni hizmetlerini dijital ortamdaki pazarlama faaliyetleriyle desteklemişti. Gedik Yatırım, 2016 yılında da yeni ürün ve hizmetlerini pazarlama ve teknolojiyi birleştirerek yatırımcıların istekleri doğrultusunda geliştirmeye devam ediyor.

Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık:  “2016’da ülkeler arasında ayrışma yaşanabilir”

Sermaye Piyasaları’nın köklü bir kurumu olarak 25. Kuruluş yıllarını kutladıkları 2016 yılında da yatırımcının yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık, finansal ihtiyaçların, ulusal ve global makroekonomik gelişmeler sonucunda olgunlaştığının altını çizdi.  Sağlıklı yatırımlar yapılabilmesi için yatırımcıları verimli bir şekilde bilgilendirme sorumluluğun farkında olarak 2016 yılı hakkındaki beklenti ve stratejiler hakkında titizlikle hazırladıkları çalışmayı paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Ayışık şöyle devam etti: “2016’da FED’in başı çektiği sıkılaştırıcı önlemleri devreye alan ülkelerle, Euro Bölgesi, Japonya, Çin gibi daha fazla genişleme ihtiyacı olan ülkeler arasında ayrışmaların olabilir.  Türkiye’de ise global etkilerin dışında fiyat istikrarı ve büyüme konusundaki denge önemli. Bunun dışında bölgemizde bulunan jeopolitik risklerin de unutulmaması gerekiyor.”

Gedik Yatırım’ın Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Pamir: 

“Risk faktörleri göz önünde bulundurulduğunda yatırımların sağlıklı yapılması gerekiyor”

Yatırımcıların güvenini en büyük sermayeleri olarak gördüklerini söyleyen Gedik Yatırım’ın Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Pamir, modern pazarlama konsepti içinde pazarlama ve teknolojiyi birleştirdiklerine dikkat çekerek, yatırımcıların ihtiyaçlarının etkin ve verimli bir şekilde karşılanması temeline dayanan pazarlama anlayışını kurumsal felsefe olarak kabul ettiklerini belirtti. Gedik Yatırım’ın 25. Kuruluş yılı olan 2016’da da yeniliklere devam edeceklerinin altını çizen Pamir, “2015, yurtdışında ülkelerin para politikalarındaki ayrışmanın, yurtiçinde ise siyasi ve jeopolitik risklerin ön plana çıktığı, piyasalar açısından zor bir yıl oldu. 2016’da bu tip sıkıntılar devam edebilir. Gedik Yatırım olarak büyük bir özen ve dikkatle hazırlanmış olduğumuz strateji raporlarımızla yatırımcılarımıza sağlıklı yatırım yapmaları konusunda yardımcı olmak istiyoruz” dedi.

Yatırımcılar için her zaman ulaşılabilir olmayı ve farklı ihtiyaçları karşılayacak ürünler geliştirdiklerini belirten Pamir, Gedik Yatırım’ın, gerek kârlılıkta, gerek pazar payındaki başarısında, dijital pazarlamaya yapılan yatırımlar ve yeni hizmet geliştirmelerinin büyük payı olduğunu söyledi.  Pamir şöyle devam etti: “2015 yılında geliştirmiş olduğumuz Gedik Üniversal ve Gedik Private hizmetlerimizi internet sitemize, sosyal medya kanalarımıza yaptığımız yatırımlar ve dijital ortamdaki tanıtım faaliyetlerimizle destekledik.  Son üç ay içinde dijital ağlardan gelen ulaşımımızı iki kat, yatırımcı kazanımını ise üç kat arttırdık. Dijital alanlardaki farklı metriklere baktığımızda rakiplerimiz arasında dijital ortamı kullanan en iyi kullanan kurumdan bir tanesi olduğumuzu söyleyebilirim. 2016’da da yeni ürün ve hizmetlerimizi pazarlama ve teknolojiyi birleştirerek yatırımcıların istekleri doğrultusunda geliştirmeye devam edeceğiz.

İlginizi Çekebilecek Yazılar