PİYASA VERİLERİ

Son Değer

Değişim

*Veriler, 15 dakika gecikmeli olarak gelmektedir. Borsa İstanbul seans saatleri içerisinde veriler temin edilmekte olup Borsa İstanbul'un kapalı olduğu gün ve saatlerde son işlem gününün kapanış verisi yansıtılmaktadır.

BIST 100

Loading
Gedik Yatırım'da Hesap
Açmak Çok Kolay!

İstediğiniz yerden, istediğiniz zaman şubeye gitmeden, beklemeden görüntülü görüşme ile kolayca hesap açabilirsiniz.

Paramıneyapayım

Paramı Ne Yapayım Sorusuna Farklı Bir Yaklaşım

Yayınlanma Tarihi: 05.11.2013

Gedik Yatırım, finansal okur-yazarlığa ve Türk Sermaye Piyasası’nın gelişimine katkı sağlayacak, sadece yatırımcı odaklı, Türkiye’deki yatırım danışmanlığı hizmetine farklı bir boyut kazandıracak yepyeni bir yaklaşım ile yatırımcıların karşına çıkıyor.

Gedik Yatırım, tüm yatırımcıların kafasındaki en kritik soru olan “Paramı Ne Yapayım?” sorusuna en etik, en etkin, en objektif ve en doğru içerikle cevap veriyor. Sektörün deneyimli isimlerinden Dr. Yaşar Erdinç liderliğinde oluşturulan Yatırım Danışmanlığı Birimi, sadece Gedik Yatırım yatırımcılarının değil, Türkiye’deki tüm yatırımcıların hizmet alabileceği yepyeni bir danışmanlık platformu sunuyor.

Yatırımcıların “Paramı Ne Yapayım?” sorusuna odaklanarak çalışmalarını sürdüren Yatırım Danışmanlığı biriminin, güçlü araştırma kadrosu ve gelişmiş bilişim araçları ile yatırımcı ihtiyaçlarına ve yatırımcı risk profiline göre oluşturduğu farklı danışmanlık ürünleri yatırımcılara anında sunuluyor: Herhangi bir yatırım aracında alım-satım önerisinde bulunulduğunda, rapor yayınlandığında danışmanlık hizmeti alan yatırımcılara SMS ile anında bilgi veriliyor. www.paramineyapayim.com sitesi üzerinden kendilerine özel şifreleri ile kontrol panellerine giren yatırımcılar rapor, analiz, video, webinarlar aracılığı ile üretilen bilgiye anında erişebiliyor ve sürekli düzenlenen webinarlar üzerinden sorularına yanıt alabiliyorlar. Üretilen çalışmaları, GEDİK Yatırım’ın diğer hiçbir birimi yatırımcıdan önce göremiyor. Yatırımcı risk tercihine göre farklı içerikler ile oluşturulan bu danışmanlık hizmeti ücretli ve alınan hizmet içeriğine göre üyelik ücretleri değişmekte.

GEDİK Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı; “Türkiye’deki bütün yatırımcılara ve yatırımcı adaylarına en etkin, en doğru, en objektif ve en etik hizmeti vermeyi hedef edindik”
GEDİK Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç açıklamasında, “Bir ülkede, sermaye piyasalarının gelişmesindeki en önemli etkenlerden biri yatırımcı sayısı ve niteliğidir. Ancak ülkemizde, sermaye piyasası yatırımcı sayısında maalesef ciddi bir artış sağlanamadı. Nüfusa oranlayarak baktığımızda, gelişmiş ülkelerde nüfusun yüzde 50-60'ı sermaye piyasalarına yatırım yaparken, Türkiye'de sermaye piyasalarına yatırım yapan yatırımcı sayısının toplam nüfusa oranı, yüzde 5'i geçmemektedir. Ortaya çıkan bu sonuçta yatırımcı tarafındaki en önemli etkenler maalesef bilgi ve güven eksikliğidir. Sermaye Piyasası Kurulumuz, Borsa İstanbul ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği yatırımcı sayısının artırılması ve finansal okuryazarlığın geliştirilmesi konusunda çok önemli adımlar atıyorlar. Biz de Gedik Yatırım olarak, sektör açısından çok değerli bir isim olan Dr. Yaşar Erdinç'in akademik danışmanlığında,  tamamen ve sadece yatırımcıya yönelik, önemli bir yatırım yaptık. Bu yatırım, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar ve diğer sermaye piyasası kurumları tarafından kendi yatırımcılarına genellikle ücretsiz olarak verilirken,  bir ilk olarak; yatırımcımız olsun olmasın Türkiye’deki bütün yatırımcılara ve yatırımcı adaylarına en etkin, en doğru, en etik ve en objektif hizmeti vermeyi hedefledik. Ülkemiz, sermaye piyasamız ve en önemlisi yatırımcılar için hayırlı ve faydalı olmasını diliyoruz” dedi.

GEDİK Yatırım Danışmanlığı Lideri Dr. Yaşar Erdinç; “Hangi banka, aracı kurum ya da portföy yönetim şirketinde hesabı olursa olsun, tüm yatırımcılar buradan yatırım danışmanlığı hizmeti alabilecekler”
GEDİK Yatırım Danışmanlığı Lideri Dr. Yaşar Erdinç açıklamasında; Yönetim Kurulu Başkanımız Erhan Bey bir görüşmemizde, piyasanın gelişimine katkı sağlayacak insan odaklı, yeni bir şeyler yapmak gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Haziran 2012’de sadece yatırımcıya yönelik yepyeni bir proje üzerine çalışmaya başladık. Yatırımcıların en ortak ve en kritik sorusu, olan "Parayı nasıl değerlendirelim?" bu projenin çıkış noktası oldu.  
Herkesin sorusu aynı olsa da, her yatırımcının risk algısı farklı olduğundan herkese verilecek tek bir cevap olması mümkün değildi. Bu noktada, finansal kuruluşların hazırladığı raporlar genele hitap ediyor ancak herkesin sorusunun özel olduğu sonucu ortaya çıkıyordu. Yatırımcıya bir öneri verilmişse, yatırımcı bu önerinin devamını görmek istiyordu. 
Gedik Yatırım olarak bu önemli boşluğu en tarafsız, objektif, etik ve doğru şekilde doldurmayı amaçladık ve yaklaşık 1 yıl üzerinde çalıştığımız “ParamıNeYapayım” danışmanlık platformunu yatırımcıların kullanımına sunduk. Okunurluğu ve ulaşılabilirliği artırmak için çalışmalarımızda SMS-Rapor-Video-Webinarları kullanmayı tercih ettik. Raporların formatını pedagojik ilkelere uyarak, finansal okur-yazarlığı artırıcı nitelikte, herkesin kolayca anlayabileceği şekilde oluşturduk. Üretilen her rapor için çok sayıda kaynak kullanıyor ve şirketlerle birebir görüşmeler yapıyoruz. Okumayı sevmeyen veya yeterli vakti olmayanlar için raporların videolarını da oluşturuyoruz. 
Bu projede, Gedik Yatırım’da hesabı olsun olmasın tüm Sermaye Piyasası yatırımcılarına ulaşabilmeyi hedefledik. Bu sebeple hangi banka, aracı kurum ya da portföy yönetim şirketinde hesabı olursa olsun, bu danışmanlık hizmetini dileyen tüm yatırımcılar alabiliyorlar.  
Yalnız bu projeye özel olarak araştırma uzman yardımcısı, araştırma uzmanı ve yatırım danışmanlarından oluşan bir araştırma ekibi oluşturduk. Kasım 2012'de başlayan, yoğun uygulamalı, makro ve mikro analiz (şirket analizi) üzerine odaklandığımız eğitim faaliyetleri 6 aydan fazla sürdü. 
“ParamıNeYapayim” Yatırım Danışmanlığı birimi işlem yapmıyor ve yegane geliri danışmanlık ücretleridir. Bu sebeple, farklı içeriklerle, farklı modüllerde hazırlanan danışmanlık ürünleri ücretli olarak yatırımcılara sunulmaktadır. Ücretler her modüle göre farklılık göstermektedir. 
Gedik Yatırım'ın attığı bu önemli adımın, sermaye piyasalarımıza, yatırımcılara, halka açık veya açılmayı düşünen şirketlerimize ve ülkemize  hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca, böyle bir ekibi oluşturmak ve danışmanlığını yapma görevini şahsıma verdiği için Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erhan Topaç'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İlginizi Çekebilecek Yazılar