PİYASA VERİLERİ

Son Değer

Değişim

*Veriler, 15 dakika gecikmeli olarak gelmektedir. Borsa İstanbul seans saatleri içerisinde veriler temin edilmekte olup Borsa İstanbul'un kapalı olduğu gün ve saatlerde son işlem gününün kapanış verisi yansıtılmaktadır.

BIST 100

Loading
Gedik Yatırım'da Hesap
Açmak Çok Kolay!

İstediğiniz yerden, istediğiniz zaman şubeye gitmeden, beklemeden görüntülü görüşme ile kolayca hesap açabilirsiniz.

3Ç23 Finansal Sonuçlarımız

3. Çeyrek Finansal Sonuçlarımızı Açıkladık

Yayınlanma Tarihi: 10.11.2023

 

Türkiye’nin önde gelen yatırım kuruluşları arasında yer alan Gedik Yatırım’ın 2023 yılı 9 aylık dönemi konsolide net kârı 1,12 milyar TL olarak gerçekleşti. Gedik Yatırım, 2023 yılı 3. çeyreğini 12 milyar TL aktif büyüklük ve 2,12 milyar TL ana ortaklığa ait öz kaynak büyüklüğüyle tamamladı, öz kaynak karlılığı ise %112 olarak gerçekleşti.

 

Sermaye piyasalarının her alanında lider olma vizyonu ile hareket eden Gedik Yatırım, 2023 yılı ilk dokuz aylık dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre brüt kârını yüzde 156 artışla 1,23 milyar TL’ye çıkarttı. Aynı dönemde, net kârı ise 1,12 milyar TL olarak gerçekleşti. Gedik Yatırım, 2023 yılı 3. çeyreğini 12 milyar TL aktif büyüklük ve 2,12 milyar TL ana ortaklığa ait öz kaynak büyüklüğüyle tamamladı, öz kaynak karlılığı ise aynı dönemde yüzde 112 olarak gerçekleşti.

 

Gedik Yatırım’ın %100 iştiraki Marbaş Menkul, 2023 yılı 9 aylık dönemi net karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %422 artışla 117 milyon TL olarak gerçekleşti.

Geniş yetkili aracı kurum olarak faaliyetlerini sürdüren Marbaş Menkul, paylarının halka arz edilmesine izin verilmesini teminen esas sözleşmenin uygun hale getirilmesi ve kayıtlı sermaye sistemine geçilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na ön izin başvurusunda bulundu.

 

Teknoloji yatırımları 2023 yılında 36 milyon TL olarak gerçekleşti.

Gedik Yatırım’ın %100 iştiraki GYT Teknoloji, 2023 yılında sermaye piyasaları teknolojileri üretmek üzere kuruldu ve Teknopark’ta hayatına başladı. Yapay Zeka tarafında ise sektörde ilk departmanı kurarak çalışmalara başladı.

 

Gedik Yatırım’ın %56,2 iştiraki hiVC ve %15 iştiraki Inveo Ventures toplamda 2023’te 8 adet girişime 18.8 milyon TL startup yatırımı gerçekleştirdi. Bu yatırımlar da dahil olmak üzere, Gedik Yatırım 2020-2023 döneminde, yeni yatırımlara toplam 151 milyon TL kaynak ayırdı. Yaptığı finansal yatırımlara ilave olarak aynı dönemde Gedik Yatırım; Fintech GSYF, BV Growth GSYF ve Türkiye’nin ilk Etki ve Sürdürülebilirlik Fonu’na 31,5 milyon TL yatırım yapmıştır.

 

Güçlü karlılığın gerçekleşmesi için en önemli sermayemiz İnsan kaynaklarına yatırımlarımız hızla devam ediyor.

Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış 31 ilde 56 şube ağımızla her biri işinde uzman ve deneyimli çalışanıyla hizmet verdiklerini söyleyen Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Topaç şöyle konuştu: “Gedik Yatırım olarak 32 yıldır yüzlerce sektör çalışanının gelişimine katkıda bulunduk. Sektörde istihdamın artışına sunduğumuz katkının yanında etkili, bilgili ve sermaye piyasalarında uzman insan yetiştiriyoruz. Başarılı sonuçların ancak nitelikli ekiplerle alınacağının bilinciyle insan kaynağımıza yatırım yapmayı birincil hedeflerimizden biri olarak görüyoruz. Bu kapsamda grubumuzun çalışan sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre %9 artarak 628 kişiye ulaşmıştır. Yine önemli gelişmelerimizden biri Great Place to Work listesinde yer alan tek yatırım kuruluşu olan Gedik Yatırım, 2023’te Kadınlar için En İyi İşverenler Listesi’ne dahil olarak bir ilki daha başardı.

 

Spor sponsorluk yatırımlarımız hızla devam ediyor. Kadın Voleybol milli takımımız başarılarıyla bizleri gururlandırdı.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında, spor sponsorluk yatırımlarımız arttı. Gedik Yatırım, 2022 yılında gerçekleştirdiği 3 yıllık Voleybol Milli Takımlar Ana Sponsorluğuna ek olarak, 2023’te Fenerbahçe Futbol Takımı Resmi sponsoru oldu. Kadın Voleybol Takımımız, 2023’teki Dünya Ülkeler sıralamasında 1.lik ve iki büyük şampiyonluk 2023 CEV Avrupa ve 2023 FIVB Milletler Ligi Şampiyonluğu’nu ülkemize kazandırarak olağanüstü başarılarıyla bizleri gururlandırdı. Japonya’da düzenlenen elemelerde oynadığı altı karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan Filenin Sultanları, bu sonuçla 2024 yılında Paris’te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde etti. Milli Kadın Voleybol Takımımıza olimpiyatlarda başarılar diliyoruz.

 

2023 yılında Kayseri Şeker ve Dofer Yapı halka arzları başarıyla tamamlandı. Toplam büyüklük 2 milyar TL, 4,9 milyon yatırımcı katıldı.

2023 yılında gerçekleşen Kayseri Şeker ve Dofer Yapı birlikte toplam 30 halka arza aracılık ettik. Liderlik yaptığımız iki halka arzda toplam büyüklük 2 milyar TL oldu ve 4,9 milyon yatırımcı katıldı. Önümüzdeki dönemde de kaliteli şirketleri sermaye piyasaları ile tanıştırmaya devam edeceğiz.

 

2023 yılının 9 aylık dönemini değerlendiren açıklayan Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Topaç, “Şirket vizyonumuz sektörde her alanda liderlik. Bugüne kadar yaptığımız ve ileride yapacağımız her işi, atacağımız her adımı vizyonumuza paralel olarak belirliyoruz. İnsan kaynakları alanında attığımız adımların sonucunda sektörde ilk ödülleri almak, Teknoloji yatırımlarımızı arttırarak sektörde öncü konumda yer almak bunların başlıca örnekleri.

Uzun vadeli yatırım planı gerçekleştirirken, bir yandan da güçlü finansal sonuçlar elde etmek için çabalıyoruz. Bu yıl gerçekleşen yüksek özsermaye karlılığı bunun önemli bir göstergesi. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, bu güçlü finansal sonuçları elde etmemizde emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.

İlginizi Çekebilecek Yazılar